de VDK / Koninklijke spelen van Kampen

de VDK / Koninklijke Spelen

Ook in 2024 hebben Koning Willem Alexander en Koningin Maxima weer hulp nodig van alle kinderen van Kampen bij ‘De Koninklijke spelen van Kampen’!
Ga de sportieve uitdagingen aan van alle spannende activiteiten en leuke spellen, die opgesteld staan in de Oudestraat, de Gasthuisstraat en het nieuwe ‘Van Kesteren Draait door’ pleintje op het Koeplein!

Hoe werkt het?Je krijgt bij het kopen van bonnen een Koninklijke route- en stempelkaart!, bij elk spel of activiteit staat hoeveel bonnen je moet geven en krijg je een of meerdere Koninklijke stempels op je stempelkaart. Met 8 of meer stempels is je kaart vol en ga je naar de schatkamer van het paleis waar je een leuke beloning kunt uitkiezen. Je mag dan ook eventueel een nieuwe kaart halen en deze ook weer vol laten stempelen! Veel plezier!

De binnenstad van Kampen is verdeeld in vier gebieden, waar je je goed kunt vermaken!

  1. In het Atelier, kun je T-Shirts beschilderen, kun je je Koninklijk laten schminken en er is een timmerkraam! En niet te vergeten, je kunt een glitter tattoo laten zetten, een suikerspin laten maken, popcorn eten of genieten van poffertjes. Helemaal te gek!
  2. In het gebied van de Ridderzaal, heeft onze sponsor autobedrijf van Kesteren, allerlei stoere activiteiten georganiseerd. Van Kesteren draait door met een draaimolen, een 8 meter hoge klimvleugel van een windmolen en je kunt graffiti spuiten op een auto. Vooral het beklimmen van de klimvleugel is super stoer! Ook kun je rijden met de nieuwste skelters en loopfietsen! Ga ook even de echte heftruck bekijken, schop of gooi ballen door het raam van een echte auto en natuurlijk staan overal erg mooie en uitdagende springkussens!
  3. De Spelkamer is dit jaar weer vernieuwd met de nieuwste spellen, laat je dus verrassen en speel weer mee! Ook ontbreken de sjoelbakken, het blikken gooien, nerfschieten en de bibberspiraal niet! In de grabbelton zitten weer leuke cadeaus maar let wel op, voordat je het weet staat er een Oranje Leeuw achter je!
  4. In de Koninklijke tuin vind je weer veel sportieve uitdagingen en sportieve springkussens. Test je reflexen bij het stokvangen of kijk hoe lang je aan een spijkerbroek kunt hangen. Ook zijn er dit jaar nieuwe spellen die gemaakt en beschikbaar gesteld zijn door PGVZ en geWoon! En, terwijl de kids spelen, kunnen ouders leuke prijzen willen door te raden hoeveel ballonnen in de auto van Renault Garage van Kesteren zitten. Maar ook door het maken van een rebusslagzin waarvoor overal aanwijzingen te vinden zijn.

Locatie: Oudestraat
Aanvang: 11:30 – 17:00 uur

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door: