Voorbereiding van ‘Van Dijk Bikes Lampionoptocht, BOV en KOV gestart

Vorig jaar hebben de BOV, KOV en IJOV de lampionoptocht samen georganiseerd in verband met corona. Hoewel de organisatie en samenwerking goed verliep is besloten om dit jaar toch weer twee optochten te organiseren. De voordelen van een langere route door eigen woonplaats, het twee maal kunnen tonen van de prachtige creaties en de route langs de woonzorgcentra in de twee plaatsen wogen het zwaarst.

Ook na twee stille jaren werden de Oranjeverenigingen vorig jaar weer verrast door het grote aantal deelnemers, de kwaliteit van de wagens, karren en fietsen en het enthousiasme van de kinderen. Vrol?k verlichte lampionnen, kinderen in kostuums, prachtige muziek en zwaaiende ouders langs de weg, ieder jaar wordt Koningsdag ingeluid met een b?zondere voorstelling voor en door Kampenaren: de lampionoptocht.

A-groepen
Van ‘Buurman en Buurman’ tot een schip vol piraten, tijdens de lampionoptocht begeven kinderen zich voor even in hun eigen fantasiewereld. Een traditie die inmiddels tot het Kamper cultuurgoed behoort. Als kind moet je een keer op een wagen hebben gezeten.

Hoe meer wagens de lampionoptocht sieren, hoe beter. Om mensen bij de bouw van de wagen op weg te helpen, bieden de KOV en BOV een vergoeding van 100 euro bij voorinschrijving. Deze 100 euro geldt enkel voor de groepen vanaf 9 personen die zich hebben ingeschreven vóór 1 april 2023). Daarnaast worden de zes mooiste wagens beloond met een geldprijs en is er voor elke deelnemer 75 euro startgeld. Voor de winnaars is er een wisselbeker waar de naam van de winnaar in komt te staan.

B-Groepen
De KOV en de BOV willen de optocht ieder jaar mooier en groter maken. Zij roepen de bevolking op om vooral ook mee te doen met de B-groepen, groepen tot en met 9 personen. “Het knutselen met de kinderen is erg leuk, de kinderen vinden het prachtig en de lampionoptocht is een fantastisch evenement om alles te combineren. Iedereen heeft een fiets of bakfiets die in een paar dagen prachtig versierd en verlicht kan worden. Titels als ‘Gewoon gezellig’ en ‘Verschrikkelijk leuk’ uit voorgaande jaren zeggen genoeg”, aldus de organsitie. 

Elke deelnemer krijgt 20 euro startgeld en er is een geldprijs voor de mooiste zes creaties. 

Voor meer informatie kijkt u op onze website (zie deze link). Hier staat ook het regelement vermeld. De lampionoptocht moet het mooiste evenement blijven van Kampen, met recht een evenement van Kampenaren voor Kampenaren.