Van Dijk Bikes Lampionoptocht 2024

De BOV en KOV organiseren al vele jaren de lampionoptocht in Kampen. Elk jaar weer worden we verrast door het aantal deelnemers en de kwaliteit van de wagens, karren en fietsen en het enthousiasme van de kinderen.

Ook dit jaar zal er de avond voor Koningsdag (26 april) weer een kleurrijke stoet met versierde wagens, skelters, fietsen en dergelijke door de binnenstad van Kampen trekken. Dit is een prachtige traditie waar de Kamper kinderen met heel veel plezier aan terug denken.

Meedoen?

Iedereen mag meedoen met de lampionoptocht. Inschrijven van te voren is niet nodig, dit kan op de avond zelf. Het hoeft niet allemaal groot te zijn als het maar mooi verlicht en kleurrijk is. Hoe langer de stoet hoe mooier. Deelname is gratis, iedereen krijgt startgeld en er zijn leuke geldprijzen voor de winnaars te verdienen.
Bekijk hier het reglement.

Collecte

Naast de fantastische sponsorbijdrage van Van Dijk Bikes kan de organisatie vrijwillige bijdragen heel erg goed gebruiken. Draagt u de lampionoptocht een warm hart toe? Vergeet dan niet wat (klein)geld mee te nemen wanneer u naar de optocht komt kijken.

Route

Kalverhekkenbos (Burgwal), Schoolstraat, Oudestraat, Noordweg, Oranjesingel, Wilhelminalaan, Sint Jorisstraat, dr. Damstraat, Hanzelaan, Oostzeestraat, Oranjesingel, Noordweg, Burgwal. Beeindiging optocht Kalverhekkenbos (Burgwal).

Heb je een vraag over de lampionoptocht?

Ga hier dan naar de pagina: veel gestelde vragen over de lampionoptocht

 

De Lampionoptocht wordt mede mogelijk gemaakt door: