Voorbereidingen voor de lampionoptocht zijn gestart!

De KOV en BOV organiseren al vele jaren de lampionoptocht in Kampen. Elk jaar weer worden ze verrast door het aantal deelnemers, de kwaliteit van de wagens, karren en fietsen en het enthousiasme van de kinderen. Dit jaar met een nieuwe sponsor; Van Dijk Bikes!
De eerste deelnemers hebben zich gemeld en zijn begonnen met de bouw van een praalwagen. Prachtige wagens, vrolijk verlichte lampionnen, kinderen in kostuums, feestnummers van de fanfare en zwaaiende ouders langs de weg. Ieder jaar wordt Koningsdag ingeluid met een bijzondere voorstelling voor en door Kampenaren: de lampionoptocht !
De Van Dijk Bikes Lampionoptocht 2020 gehouden worden op zaterdag 25 april 2020.

A-groepen
Van “Buurman en Buurman” tot een schip vol piraten, tijdens de lampionoptocht begeven kinderen zich voor even in hun eigen fantasiewereld. Een unieke traditie, die inmiddels behoort tot het Kamper cultuurgoed. Als kind moet je een keer op een wagen hebben gezeten!
Hoe meer wagens de lampionoptocht sieren, hoe beter. Om men bij de bouw van de wagen op weg te helpen, bieden de KOV en BOV een vergoeding van € 100,- bij voorinschrijving. (Let op; de €100,- extra stimulans geldt dus enkel voor de groepen vanaf 10 personen die zich hebben ingeschreven vóór 1 april 2020 via secretariaat@kamperoranjevereniging.nl). Daarnaast worden de zes mooiste wagens beloond met een geldprijs en is er voor elke deelnemer € 75,- startgeld. Een leuk startkapitaal voor het volgende jaar. Voor de winnaars is er ook een mooie wisselbeker waar de naam van de winnaar in komt te staan.
B-Groepen
De KOV en de BOV willen de optocht ieder jaar nog mooier en groter maken. Ze roepen de bevolking op om vooral ook mee te doen met de B-groepen, groepen tot en met 9 personen. Het knutselen met de kinderen is erg leuk, de kinderen vinden het prachtig en de lampionoptocht is een fantastisch evenement om alles te combineren. Iedereen heeft een fiets of bakfiets die in een paar dagen prachtig versierd en verlicht kan worden. Titels als “Gewoon gezellig” en “Verschrikkelijk leuk” uit voorgaande jaren zeggen genoeg.
De waardering die men krijgt van de toeschouwers langs de route, de lach op de gezichten van de kinderen gunnen we alle deelnemers. Eigenlijk is het heel eenvoudig om deel te nemen met een versierde fiets of bakfiets. Het startgeld dat elke deelnemer krijgt bedraagt maar liefst €20,-. Bovendien is het prijzengeld in 2020 verhoogd en krijgt de winnaar van de B-groep €75,-!
Voor meer informatie kijkt u op de website van de KOV. Hier staat ook het reglement vermeld. De lampionoptocht moet het mooiste evenement blijven van Kampen, met recht een evenement van Kampenaren voor Kampenaren.